Noukah's blog

• art, tips & behind the scenes •

The art of not overcomplicating things

A new personal art piece is finally finished, woop woop!

I’ve never really felt that I have a distinguishable art style, especially since I love to experient and explore new workflows. Drawing charming animals is pretly much the only consistent thing in my opinion. 

Take this painting for example, I made it about a year ago. same subject but slightly different style and approach. While the sleeping fox was a bit more improvised(merged base layers + “scuplting with colours”- approach) the latest one is more organized with shading and light kept separately on different layersthrough out the entire process.

I really like them both, but this latest one felt a lot easier to create, it’s also such a fun and sustainable workflow for my book illustrations. 

Now I’m daydreaming about creating an entire graphic novel in this style…

Anyway! This is where I’m currently at, for now at least. I’m excited to see how my style and taste changes a year from now!

Den svåra konsten att inte krångla till detWoop, woop! Äntligen klar med en ny illis!

Jag har egentligen aldrig riktigt känt att jag har någon utmärkande stil, särskilt inte eftersom jag älskar att testa nya saker och experimentera.

Charmiga djur är väl något som består oavsett vad jag ritar, men själva stilen har ju varierat lite om man säger så.

Till exempel så är det ca ett år mellan räven högst upp och den sovande räven här ovan, och även om jag gillar båda så är det inte riktigt samma stil tycker jag?

Den sovande räven är lite mer improviserad och jag målade hejvilt ovanpå allt på färre lager, medan den senaste räven är framställd mer metodiskt med linjer, skuggning, m.m separerade på varsitt lager från början till slut.

Just nu är det sistnämnda ett manér som jag tycker funkar bra för alla böcker jag illustrerar, tycker mig ha hittat en metod som jag verkligen trivs med(viktigt att det är kul ju!). Som senaste illisen här ovan med räven och ekorren, resultatet blir typ någon slags hybrid mellan 3D och platta fält med tydliga konturer…? Mycket smidigare för mig att framställa  än vad den sovande räven var.

Dagdrömmer om att skapa en serieroman i den stilen…

Ska bli intressant att se hur min smak har förändrats om ett år. Kommer jag stanna i det här manéret nu, eller har jag hittat något som känns ännu roligare?
SHARE THIS POST ↓

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts ↓

andrea

I’m a digital artist & illustrator living and working in Sweden. Art has been my main interest for as long as I can remember and I enjoy sharing what I’ve learned this far.

You can get to know me more either here or through my FAQ.