Noukah's blog

• art, tips & behind the scenes •

Christmas coziness and Procreate love

Procreate painting by Noukah

Happy Holidays!

Hope you had a nice and cozy Christmas. I’m slowly coming back to reality. Feels like I’ve been hibernating, and despite a cold from hell, things have been just perfect. I’m currently finishing the last bits of christmas snacks and beverage.

Procreate sketch by Noukah

I’m so happy right now, got the best christmas gift ever from D. The Apple Pencil, so I can borrow his iPad for drawing. I’m really impressed I must say! Been lying on the couch playing around in Procreate al day. It’s pretty neat how similar it is to Photoshop. It has all the features I usually want when I paint digitally. Some of you may know that I’m not an easy person to convince when it comes to styluses. But this time though I’m mindblown.

Sure, there’s still a long way to go before this replaces an actual computer, but just being able to casually sit here, scribbling down ideas feels amazing!

Oh by the way!

This is the first time ever that we have an actual full size Christmas tree. We’ve had a tiny one before, that we had to place somewhere high, due to curious cats. But this year, we thought “Let’s go wild!” and get a real one! Sure it’s plastic, but still ;) Anyway, we prepared ourselves mentally, imagining all the broken decoration we’ll have to clean up. All the frustration and f-words when the Christmas tree tips over for the 187265th time, and so on.

And guess what. The tree has been untouched ever wince we got it. All the worrying for nothing. Our pets have been such little angels.

I’m planning to kickstart again tomorrow. I feel well enough to take care of the last stuff before the new year. I still need to post a summary of this year, so I can move on to the best part – planning for 2018. I’m really excited.

Wishing you all the best, talk to you soon ♡

Julmys och pyssel med Procreate

God Fortsättning! Hoppas att ni alla har haft en skön och stillsam jul som sig bör. Jag börjar sakta komma ur juldimman. Har befunnit mig som i en varm och gosig dvala, och trots dunderförkylning så har allt bara varit helt perfekt. Dricker sista glöggen nu och bara slappar. Så skönt.

Procreate sketch by Noukah

Är så glad för min julklapp också. Fick en Apple Pencil av D, som jag kan använda när jag lånar hans iPad. Och DAMN vad bra den funkar! Har suttit här i soffan, snörvlat och snutit mig om vartannat och lekt massor i Procreate, som påminner sjukt mycket om Photoshop faktiskt. Har alla funktioner jag annars använder när jag målar på datorn. Tidigare har jag varit extremt kräsen med såna här pennor, svårövertalad. Den här gången blev jag dock riktigt impad!

Procreate painting by Noukah

Målade räven här ovan för att bekanta mig med alla funktionerna. Älskar att man kan spela in sina skapelser direkt i appen! Men såklart. Än ersätter den ju såklart inte en rejäl dator med ritplatta, men åh va skönt att kunna ligga här i soffan och klottra ner idéer.

Just ja. Vi har en julgran i år för första gången.. ever?

Förr brukade vi ha en pytteliten som stod högt upp, men i år kände vi oss lite wild och slog till med en riktig, normal, plastgran. Med lite skräckblandad förtjusning förstås. Ni som har husdjur, vet vad jag pratar om. Ställde in oss på många svordomar, och såg hur vi skulle få städa trasigt pynt som åkt i golvet, och funderade på hur många gånger granhelsiket skulle hinna välta innan jul.

Men tji fick vi.

Granen har stått helt orörd. Här har vi gått och trott på kaos, och så händer inget av det. Djuren har varit som små tända ljus ;)

Imorgon tänkte jag dra igång med allt igen, känner mig pigg nog att ta tag i det sista inför nya året. Jag har fortfarande en liten summering kvar att posta här, om året som gått. Och sen återstår det roligaste – att planera 2018!

SHARE THIS POST ↓

3 Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts ↓

andrea

I’m a digital artist & illustrator living and working in Sweden. Art has been my main interest for as long as I can remember and I enjoy sharing what I’ve learned this far.

You can get to know me more either here or through my FAQ.