En uppsägning, sju barnböcker och en julkalender senare

Min senaste illustration, en varg målad för skojs skull!

Då har det gått prick ett år sen senaste inlägget här och nu är jag tillbaka igen.

Tog lite tid att klura ut hur jag ska finna någon slags balans så att jag inte jobbar tills jag stupar, för ett tag där så satt jag verkligen och öste på non stop. Men nu så. Nu får jag luft igen och tänkte att det var på sin plats att ge ett litet livstecken här på bloggen.


Jag är ganska säker på att pandemin har bidragit mycket till mitt ständiga jobbande. Att det har varit mitt sätt att hantera situationen, och att själva tecknandet har varit det jag verkligen lyckats behålla någon slags kontroll över. Det har varit en skön distraktion att endast fokusera på nästa deadline, och hur jag ska göra bilderna så bra som möjligt. Då lyckas jag vifta bort verkligheten ett tag, istället för att falla ner i något slags mörker.

Det har i alla fall resulterat i minst 7 utgivna barnböcker som jag fått äran att illustrera, årets julkalender och lite andra uppdrag utöver det. Man kan väl säga att mitt frilansande verkligen har fått ett uppsving det senaste, och jag är så oerhört tacksam för det. Lovar att visa upp allt lite längre fram!

Har dessutom förstått att jag är otroligt bra på att vara själv. Har inte riktigt ingått i det här kollektiva lidandet med att inte kunna träffa en massa folk och resa på samma sätt som många andra. Visst älskar jag att vara social och spendera tid med nära och kära, men resten kan jag liksom vara ifrån en längre tid utan problem. Känner mig ofta ensammare i stora grupper jag inte valt att delta i, än om jag sitter på mitt hörn Ferdinand style och luktar på blommorna.

Började skissa och måla i Procreate först, men gjorde klart den senare i Photoshop på datorn, svårt att lära gamla hundar sitta ;)

Något jag insett om mig själv under det här året är att jag älskar att jobba solo.

Har ju drivit mitt frilansande vid sedan av medan jag varit anställd som grafiker samtidigt i rätt många år, men det har alltid varit något som skavt.

Alltid har det stuckit i någon kollegas/chefs ögon för att jag frilansar sidan av. Vissa har tyvärr tolkat det som något negativt och vad jag än har gjort så har det inte varit tillräckligt, och jag har väl lessnat om jag ska vara helt ärlig. Det här kan vi gå in på en annan gång, för jag har rätt så mycket att säga om det här.

Tycker om några av Laleh’s låtar, och i våras så fick jag verkligen upp ögonen för hennes skapande efter att ha sett en dokumentär om henne. Jag hade ingen aning men tydligen så gör hon allt själv sedan dag ett. Sjunger, skriver låtar, producerar, ja hela paketet. Då föll poletten äntligen ner och jag insåg att “WOW”, det är faktiskt OK att jobba så!

Jag älskar att ha full kontroll över mina dagar och att få jobba på riktigt nischade projekt där jag kan vara ifred. Jag trivs med att göra allt själv, så det var definitivt en nyttig “kick in the back”.

Steg för steg för den som är nyfiken! Skiss, färgpass, skuggpass, ljuspass och slutpolish.

Och så fick det bli. Jag sa upp mig från mitt deltidsjobb förra hösten och sedan dess så har jag kört frilans på heltid. Det kan jag också skriva mer om lite längre fram. Det är nog det största som hänt sedan min radiotystnad här på bloggen, peppar peppar att det kommer gå vägen nu, för jag njuter för fullt av friheten kan jag lova.

På återseende!

3

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.