Luna och Superkraften – Vad jag jobbar på just nu

Ni känner säkert till böckerna och filmerna om Bert Och Sune? Jag tillhör generationen som vuxit upp med de. Fritidsfröknarna högläste Suneböckerna för oss barn, och TV serien med Bert gick på SVT om kvällarna.

Författarna Sören Olsson, Leif Eriksson och Martin Svensson, har en ny bok på gång. Som jag fått chansen att illustrera. Luna och Superkraften. Sören är även, just författaren bakom Bert och Sune. Kul!

Känner mig jättepeppad av detta

Boken kommer ges ut av Bookmark Förlag senare i höst, och jag är just nu mitt uppe i att illustrera alla inlagorna till boken. Sjukt intensivt, men väldigt roligt. Och jag hoppas så, så mycket att ni ska gilla den när allt är klart.

Luna och Superkraften - bokomslaget

Under tiden så kan jag bjuda på det färdiga omslaget. Med titeln.

Luna och Superkraften - Bokomaslaget utan titel

Och så bara som den är, utan titeln.

Jag målar sällan nattscener, så det här var en rolig utmaning. Gäller att balansera allt, så att bilden både är färgstark, och tillräckligt ljus, för att inte alla detaljer ska försvinna när boken trycks. Jag tror det kommer bli riktigt bra det här.

 första skissen

Titta, här är den absolut första skisserna av omslaget! Pyttesmå, kluddriga omslagsembryon. Hehe.

Mina tidigaste grovskisser är mer som små anteckningar, som knappt ens jag kan tyda ibland, efter en tid :)

Karaktärsskisser
omslagsskisser

Mailade först tre skisser, tillsammans med en provskiss av huvudkaraktären, Luna.

Vågar inte berätta för mycket om själva handlingen, mer än att Luna är en väldigt speciell flicka med magiska öron ;)

Tycker faktiskt om den när hon sitter på bryggan, men det är nog för att jag tänker på låten “Sitting Down Here” med Lene Marlin, en av mina absoluta favoritlåtar under tonåren.

Luna och Superkaften - omslaget steg för steg

Lägger till en liten “steg för steg” också, hur bilden växte fram medan jag målade allt.

 1. Skiss i först gråskala
 2. Första fägpasset
 3. Mer detaljerad färgskiss
 4. Nu börjar jag rendera upp allt, jobbar in de största fälten först
 5. Nästan klart! Jag målar för fullt, börjar fylla i allt mindre detaljer
 6. Klart!

Nu vet ni, vad som tar upp en stor del av mitt frilansliv just nu! Hänger väldigt mycket med Luna i hennes värld, och försöker sätta alla idéer jag får kring henne, på pränt.

Ni kommer att få se ännu mer av Luna och Superkraften, lite senare i höst :)

3

2 Comments

 1. Mattias A 22 juli, 2020 at 14:28

  Yay!
  Shit vad ballt! väldigt fint omslag!

  Reply
  1. Andrea 22 juli, 2020 at 15:13

   Tack snälla! Känns jättekul! :)

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.