Månadens bild i Kamratpostens höstkalender

I år fick jag göra Kamratpostens årskalender igen! Väldigt roligt uppdrag. Blir faktiskt lite småsugen på att illustrera en helt egen kalender någon gång i framtiden. En kalender med rävar kanske?

Här är i alla fall illustrationen för juli månad. Finns det något härligare än att bada i en sjö på sommarens varmaste dagar? Längtar till man kan röra sig ute som vanligt igen, den här sommaren har ju i princip blivit inställd.

Jag har främst fokuserat på, och framför allt LÄRT mig massor om färgscheman i det här uppdraget. Hade en period i höstas, där jag jag kämpade lite med att kombinera rätt färger i ljus och skuggor. Trodde att jag hade koll, men icke.

Skiss och färgpalett! Brukar alltid måla ett kluddrigt färgtest, som jag senare använder som referens att plocka färger från.

Men så plötsligt, klickade det bara, när jag började färglägga den här bilden! Justerade ner mättnaden i bakgrunden, och tadaa. Färgerna känns plötsligt mer balanserade, än i mina tidigare illustrationer. Kanske får skriva ett separat inlägg om hur jag tacklar färg i framtiden!

Har 5 illustrationer kvar, en för varje månad. Nästa bild visar jag upp i Augusti :)

 

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.