Skissa fram former

Gud, vad det känns som att något lossnade efter senaste inlägget. Först är man knäpptyst i flera månader, men så fort man doppar tårna i bloggandet igen så känns det bara som att idéerna bara forsar fram. Så mycket jag vill skriva om, visa upp, reflektera kring. Måste hålla i fingrarna så att jag inte förlorar mig själv, och postar 10 inlägg på en dag. Haha!

Som jag nämnde tidigare, så är jag verkligen så otroligt peppad av böckerna jag illustrerar just nu. Ja, du läste rätt. ”Böckerna”. Kommer vara sysselsatt med böcker för resten av året, och mer därtill.

Kanske verkar galet mycket, med tanke på hur många inlagebilder varje bok ska innehålla. Men det känns liksom ändå bra? Jag ser min chans i att lära mig jobba smartare, hitta lösningar så att jag blir snabbare.

Om att jobba smartare

Har tyckt att själva skissandet alltid har gått väldigt trögt. Det är det tuffaste stadiet för mig när jag påbörjar nya projekt, och har känt mig avis på alla som verkar ha så lätt för sig. Grovskisserna går bra, men så fort man börjar finrita så ”dör” skissen, och linjerna känns alldeles stela och livlösa. Så sitter man där sen och försöker fixa till sin bild, våndas och lider.

Det har faktiskt börjat lossna, sen jag bytt fokus i mitt skissande. Sluta obsessa över linjerna i sig, och istället tänka på formen. Gud, vad uppenbart när man säger det högt. Fast ändå inte. Tog lite tid innan jag började koppla någorlunda.

Utifrån och in

Sen jag verkligen började jobba ”utifrån och in”, tänka på att designa, balansera formen först, så har mer och mer fallit på plats.

Så jag är bara glad just nu, att jag tack vare alla böckerna, har fått en ursäkt för att rita massvis med skisser. Träna vidare på att hitta former i allt. Ni som känner mig vet ju hur mycket jag älskar repetition.

 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.