Inspirationsutflykt på årets hittills kallaste dag

Söndagen var helt magisk här i Stockholm. Jag hade lite på känn att det skulle bli såhär fint ute, har ivrigt kollat väderappen i mobilen hela veckan för att pricka rätt. Sa hela veckan att om det blir fint på söndag så drar jag ut på långpromenad och inspirationsutflykt.

Well, I hit the Jackpot, baby.

Krispigt iskallt, rimfrost, morgondimma och solsken. Det var så sinnessjukt vackert! Det är exakt sånt väder jag är ute efter, behöver referenser för några framtida målningar jag vill fixa klart.

Enough said. Ner med kameran i ryggsäcken, fort på med varmaste vinterkläderna och ut i naturen för att andas in magi.

Har inte riktigt testat kameran utomhus än, så det var spännande att se vad den gick för också. Inte så pjåkigt, men jag behöver öva massor så vi klickar bättre(höhö, ”klicka”).

forest noukah

Nämnde ju i inlägget om mina mål för 2018, att jag tänker besöka ett naturreservat minst en gång varje månad nu, så det fick bli mysiga Judarskogen i Ängbyplan. Jag har varit här två gånger tidigare(tack Sabina, för att du visade mig!) fast på sommaren, så det är kul att få uppleva Narniaversionen också ;)

Pulsade runt sjön och utforskade lite skogststigar, ända tills kroppen sa ”Näpp!” och axlarna började kännas. Damn vad det märks att man inte är 20 längre…. Jag måste verkligen tillbaka till gymmet och lyfta skrot.

Hem igen till ritplattan

Väl hemma laddade jag in en drös med bilder jag tog medan jag var ute, har smackat upp de i ett kollage som jag kollar på nu medan jag skissar en av mina idéer. Den här kommer jag fixa en demo av, spela in när jag färglägger och visa lite snabbt vilka penslar jag använder när jag målar i Photoshop. Stay tuned.

sketch by noukah

Men gud vad jag är stolt över mig själv över att jag faktiskt tog mig ut och inte latade mig i soffan igen. Det är så lätt hänt att jag blir fast i någonting, och blir sittandes tills solen går ner. Särskilt på vintern när det blir mörkt så snabbt här. Men HA! Inte i söndags! Duktig Andrea.

Får se om jag vågar ta med mig färgerna till våren, så jag kan försöka mig på att måla på plats. Ser så mysigt ut när jag ser andra göra det, sjukt imponerande att kunna fånga allt i en målning direkt sådär.


Brukar du måla ute i naturen?

1

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.