Min första färdiga akvarell på hur länge som helst

Äntligen. Många försök blev det, men nu såhär 5-6 försök senare så har jag äntligen slutfört min första akvarellmålning på jag vet inte hur länge. Känns fantastiskt! :D

Har suttit här i flera veckor nu och bara nött och nött, och ”slösat papper” känns det som. Jag är ju känd för att överge något och börja om ifall jag inte känner mig helt bekväm, och akvarell har inte varit ett undantag direkt. Snacka om prövning alltså. Jag började om tre gånger på det här motivet, föregående försöket höll på att sluta i total katastrof, då Zimba hoppade upp på min axel just när jag satt med de pilligaste detaljerna… Han knuffade till mig så hårt att jag spillde maskeringsvätska över hela bordet och golvet, men nuddade knappt målningen, thank god.

Cornish Rex

Gissa vem som satt som ett tänt ljus efter det, jag tror faktiskt att han skämdes, även om katter förmodligen sällan gör det ;)

Jag ska nog göra en sammanställning av mina ”misslyckade” försök lite senare. Tänkte det kanske kunde vara kul att dokumentera vad som gick fel och varför jag tyckte det :) Och fortsätta pusha för hur mycket man vinner på att våga repetera och göra om saker om de inte kändes bra första gången. Ens framgångar byggs av tidigare misslyckanden.

akvarell lodjur Andrea Femerstrand

Nu är också jag sjukt pepp på att skissa upp fler tavlor. Kommer nog köra vidare på lodjurstemat, och klämma in mina 100 katter som jag lovat att slutföra. Har redan lite idéer om att måla en tiger och en räv som leker ihop i ett snöigt landskap. Jag älskar verkligen att para ihop olika djur när jag skissar, och fantisera om hur de skulle leka ihop. Vad de skulle göra. Det sår så många frön i huvudet på olika historier och nya idéer.
akvarell lodjur
Nä, nu tror jag nog att jag förtjänar lite pannkakor. Är inne i en pannkaksperiod just nu, helt sjukt att det kan vara så gott! Senare tänkte jag försöka måla klart en header till den här bloggen. Har skjutit på det så länge, mest för att jag haft så svårt för att bestämma mig för vad jag ska ha för motiv. Det fick tillslut bli två rävar på en klippa i en skog, otippat va? ;) Visar sen när den är klar.

Ha en fortsatt trevlig helg!

 

3

4 Comments

 1. Lillian 20 januari, 2018 at 19:40

  Det blev en riktigt fin akvarell i alla fall! Ser fram emot de kommande. :-)

  Reply
  1. Andrea 20 januari, 2018 at 19:53

   Tack så mycket! :D

   Reply
 2. Lovisa 20 januari, 2018 at 19:57

  Den blev fantastiskt fin ♥️
  Hur känner du förresten nu när du bloggat på enbart svenska ett tag? Jag ska kicka igång min blogg (bloggade både ivrigt och ”framgångsrikt” om hundträning i mitt förra liv) om livet som företagare, bildskapare (konstnär låter så ”baguette under armen, basker och syfilis), vägen till att bli illustratör, produktutvärderingar och annat. Men jag kan inte riktigt bestämma mig för om jag ska köra på enbart svenska eller både svenska och engelska…

  Reply
  1. Andrea 20 januari, 2018 at 23:46

   Tack snälla! :D

   Va kul! Let me know när du är igång, låter lätt som en blogg jag skulle vilja följa.

   Såg att du upptäckte min svenska version sen, men kan svara ändå :) Nu blir det helt klart dubbelarbete att köra på båda språken, men båda har sina för – och nackdelar. Jag kan skriva mer ledigt på Svenska, och använda mig av min naturliga jargong. Medan jag får tänka några varv extra på Engelska. Då jag genom åren haft så långa utländska följare så föll det sig naturligt med enbart Engelska. Känns bra med båda just nu!

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.