Målen för 2018, i år ska jag banne mig hålla de

Jag nämnde ju att fjolårets mål gick sådär. Glömde bort de lite. Ja livet hände. Råkade tacka ja till för mycket och estimerade inte hur många månader det faktiskt innebar. Konstnärligt kaos. Men, men. Nytt år, nya tag.

Sitter just nu vid köksbordet, sippar kaffe, carpar lite vintersol och smygstartar ett av målen för året. Ni som följer mina instagram stories har nog förstått att jag suttit och petat med mina nygamla akvarellfärger. Åh, va kul det är! Men svårt! Det är helt sjukt att jag haft vissa penslar och koppar sen jag var 12! Var tar åren vägen?

Tillbaka till målen för 2018. Den här gången sätter jag ännu mer konkreta saker, och lägger till action points samt deadlines på alla. Nu jävlar.

Här kommer mina mål och action points för 2018

Komma ut mer i naturen

Dags att göra slag i saken. Jag är en av de som ofta suckar dagdrömmande när jag läser om Jonnas Jintons liv. All natur och skog hon har tillgång till. Åh. Jag som huvudstadsbo kanske har något begränsat med sånt, men det borde inte vara en ursäkt ju. I år tänker jag planera in utflykter till olika naturreservat som jag kan åka till kommunalt(eller bil om jag hinner öva igen. Ja, jag är en fegis.). Packa gurkmackor, skissblock och kamera. Jag måste få  känna doften av mossa, se solljus genom trädtopparna. Höra fåglarna utan störiga bilar som bakgrundsbuller. Har du några tips på mysiga skogar?

↣Action point: Googla och skriva en lista på intressanta skogar och reservat. Sikta på att bocka av minst en utflykt per månad.

Skriva och teckna min första egna berättelse

Jag tar med det här målet från 2017. Att skriva min första egna berättelse, helst även hinna skissa upp den. Jag har några på lager, bland annat en som förmodligen lämpar sig som en liten barn/familjebok. Den andra är en helt sann berättelse om en sur liten vit ponny. Med andra ord så har jag nästan färdiga skelett för båda, jag måste bara ta mig samman och skriva klart allt. För tänk va coolt det vore att ha något alldeles eget i bokhyllan. En bok som man gjort själv. Något som kommer rakt från hjärtat, där varje sida spritter av skaparglädje. Vilken dröm!

↣Action point: Sätta en deadline för allt. Fixa en outline, synopsis och första utkastet av texten. I slutet av Februari. Jag vill ha första utkastet med skisser klart till sommaren.

Föreläsa inför en stor publik

Jag hann ju nästan! Förra årets mål var att våga tala inför en större publik – ungefär 200 personer.  Det blev ju inte riktigt så stor publikmassa, ett föredrag på ett kvällsevent (Women in Gaming), och en undervisning för en skolklass på Future Games. Fick blodad tand( inte för att jag svimmade av nervositet och slog ut de. Haha.), och känner mig mer pepp än någonsin att bli en duktig talare. Så den här punkten får stå kvar, och jag kommer fortsätta satsa på att en dag kunna äga scenen.  Skam den som ger sig ;)

↣Action point: Jag kommer fortsätta tacka ja till förfrågningar om att föreläsa, och jag ska aktivt leta upp kurser där jag kan träna på public speaking och bli duktigare. Börja spela in videos för Youtube igen! Jag vill hitta vettiga kurser senast i Mars.

Aktiv blogg

Jag älskar verkligen den här bloggen, och jag tycker video som format är så sjukt spännande. I år tänker jag sikta på att hålla båda kanalerna vid liv, dessutom kan videoinspelningar fortsätta hjälpa mig i att och bygga upp modet och öva retorik. Om jag bara kunde komma över den obekväma känslan med att hålla monologer snart. Det där med att sitta och prata med sig själv rakt in i en kamera känns forfarande lite knasigt och ovant. Haha.

↣Action point: Fortsätta spåna fler idéer till blogginlägg, och beta av de. Skriva en lista på minst 5 idéer till videos. Fixa manus, öva in lite, sätta mig framför kameran, trycka på ”rec”. Första videon ska vara klar i slutet av Februari.

Måla 5 traditionella tavlor

Ännu en punkt jag stör mig på att jag inte höll ;) Det kliar i fingrarna efter lite riktig färg, vatten och penslar. Förutom Inktober så vill jag äntligen inviga mitt kära block med Arches akvarellpapper. Köpte det för-förra julen och tänkte ”här ska de målas HELA jullovet!”. Jag har inte rört det blocket förrän nu. På tiden att stänka ner första arken med färg.

↣Action point: Skissa upp 5 grova idéer som jag lätt kan börja måla på. Helt enkelt göra allt förarbete, brute forca då just skissfasen är den motigaste för mig. Men vet du, jag har faktiskt redan hunnit skissa upp 5 utkast, så nu behöver jag renrita innan jag kan sätta igång med alla :D Två stycken är redan i rullning. Suget är för stort nu. Alla skisser ska vara klara i slutet av December.

cornish rex cuddles

Let’s do this

Åh vad jag jag vill hinna med allt detta. Läser listan igen nu, känner elden i baken och tänker ” JAG MÅSTE HINNA INNAN NÅGOT OVÄNTAT DYKER UPP, AAAH!” Och om det nu skulle göra det, så är det väl inte hela världen såklart.

Nu tänkte jag att jag följer upp mina mål i slutet av varje månad. 12 checkpoints för året känns väl ändå rätt hanterbart tänker jag?

Jag ska bara föra in allt i min älskade Bullet Journal, så jag har allt märkt i kalendern. Pepp!


Vad är era mål för 2018?

lynx sketch by Andrea Femerstrand

6

2 Comments

 1. Lillian 7 januari, 2018 at 18:21

  Spännande! Jag har precis lagt upp mål för året på bloggen. :-)

  Reply
  1. Andrea 9 januari, 2018 at 09:19

   Ska kolla in! :)

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.