Höll en lektion på Futuregames

Den här lilla räven målade jag på en föreläsning i November.

Känns så häftigt. För ett par veckor sen, så höll jag min första presentation och demo på Futuregames här i Stockholm. Det är en yrkesförberedande skola för spelutvecklare där man kan välja inriktning inom 2D, 3D eller Speldesign.

Om du läste min blogg i början av året, medan jag fortfarande bara bloggade på Engelska, så minns ni kanske att jag hade som mål att våga prata inför publik. Så det var perfekt timing när jag fick frågan om jag inte ville föreläsa lite på skolan. Kändes läskigt som satan, men det fick jag vackert ruska av mig. Året var ju nästan slut. Jag bara måste göra detta.

Sov knappt natten innan på grund av hjärtklappning. Jag hade förberett noga vad jag ville få sagt, i vilken ordning, och ghah. Jag är ett sånt control freak när det väl gäller alltså. Tog massa hjälp av Elins guide om hur hon förbereder en föreläsning – Så grym, den kan jag varmt rekommendera!

Lektionen gick hur bra som helst. Tror jag satt i 3 timmar och pratade, men där och då kändes det som 20 min.

Jag berättade lite om min bakgrund, visade upp olika jobb jag gjort genom åren och förklarade varför jag mestadels hade mina egna bilder istället för jobbrelaterade arbeten i portfolion. Jag kan nog in mer på det i ett annat inlägg, för den som är nyfiken :)

Här är en liten step by step av målningen:

 1. Skiss
 2. Blocka in lokala färger
 3. Lägg till ljus, skuggor och reflekterande ljus(t. ex från himlen)
 4. Slutpolish

Något har hänt senaste året. Det är som att det har lossnat lite, för den här bilden gick förvånansvärt snabbt att måla. Live dessutom. Tror jag har hittat ett effektivt upplägg i mina lager i Photoshop, och jag har nog slappnat av mer och mer. Litar faktiskt på processen. Känns så grymt bra just nu!

Jag kan nog återkomma med mer utförligare förklaringar om mitt sätt att arbeta med bilder också. Känns som att jag hittar nya metoder för varje år.

Vad coolt det vore om man kunde bli riktigt vass på att föreläsa förresten! Ska kika efter kurser i public speaking, och ta varje chans jag får from now on, som har med sånt att göra. Ett litet steg mot att krossa scenskräcken för gott.

 


Tack igen Futuregames, för den här chansen!

2

2 Comments

 1. Lina 19 december, 2017 at 13:59

  Men ja vad intressant och kul det vore att höra dig föreläsa!

  Reply
  1. Andrea 22 december, 2017 at 10:27

   Åh vad kul att du är intresserad! Är det något särskilt du skulle vilja att jag föreläste om i framtiden?

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.