Bläckpennor: 4 favoriter att skissa med

inkpens

Jag älskar verkligen att skissa med bläck. Tog upp min bläckisar efter ett längre uppehåll, och hade faktiskt glömt hur kul jag brukade ha med dom! Bläck blir så fint på papper, älskar kontrasten och hur man blir modigare ju mer man jobbar i det. Du är liksom tvungen att bara go with the flow(höhö, saw what I did there?), perfekt om man vill träna på att skissa enkelt. Jag försöker alltid arbeta snabbt och lätt, men så få linjer som möjligt. Bara så att det ska se så effortless ut som möjligt.

Här är mina top 4 bläckpennor som jag ofta använder när det kliar i skissfingarna:

 1. Pentel Brush Pen: Min bebis. Vad mer kan man säga. Penseludden bjuder in till så sjukt mycket variation och frihet. Det var love at first sight första gången jag hörde talas om denna 2011. Hade inte slagit igenom i Sverige än, men man fattar verkligen varför det var så poppis i t. ex USA!
 2. Pilot Hi-tecpoint V5 Grip: Sjukt bekväm. Glider skönt över pappret, och används flitigt för anteckningar också. Bra allroundpenna helt enkelt att ta med sig överallt. Skissar ofta ner små idéer med den när jag är on the go.
 3. Lamy Safari: Ganska så nyupptäckt raring. Har aldrig riktigt fattat stålstiftets storhet förrän nu. Skäms lite faktiskt att det tagit mig så lång tid att upptäcka den, var har du varit i mitt liv egentligen?! Använder den när jag skissar upp grunden för en teckning. Först stora vilda linjer, sen tar jag en brush pen och målar dit detaljer och tjockare linjer.
 4.  Pilot G-tec C4: Också en ny upptäckt. Min kompis Jesper introducerade mig till den här. Supertunn och exakt!  Perfect Perfekt till de där sista små detaljerna, eller kanske om man föredrar att skissa pyttepyttelitet.

ink strokes

Skulle vara sjukt svårt att bara välja en av dessa 4. Älskar dom allihop. My god jag är så nördig, älskart. Och nej, jag är inte sponsrad ;) Men jag kan ändå avslöja var jag köper dessa, och det är på Penstore :)

 


 

Har du några favoriter i pennskrinet?

1

2 Comments

 1. Alicia 2 januari, 2018 at 22:45

  Googlade Pentel Brush Pen direkt – TACK för tipset! Har verkligen velat prova nåt sånt här och den ser såååå härlig ut på din exempelkladd <3 Jag hör till dem som föredrar pensel framför penna och tror detta kan vara helt rätt för mig :)

  Reply
  1. Andrea 7 januari, 2018 at 15:16

   Åh va kul att det blev uppskattat :D Älskar brush pens.

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.