Sunday recap No. 1

I came across this neat idea that I saw at Nevnarien and Rowantree lately. They’re making these awesome weekly recaps every sunday, so I thought that I wanted to give it a shot myself! Could be a neat way to get momentum, creating content for this blog on a regular basis, now that I’m slowly getting back on track ◠◡◠

Let’s start by having a look at 4 images from this past week.

Pics from the past week

 1. Some sketches from the life drawing session at work. Yes indeed, we actually have a forest in the studio ◠◡◠  More about that later!
 2. Freelance mornings with my ehm.. Totem? I had a busy week, since I still had some work left on those illustrations for KP. Zimba was a pain in the butt as usual. He’s in my face as we speak, while I’m trying to write this blog post…
 3. Morning routines, and I can’t even be alone in the bathroom. I swear I’ll end up severely hunchbacked because of him constantly wanting to ride on my back or shoulders, haha.
 4. Been picking up the camera again, to practice taking nicer shots. I tried shooting some photos for this blog, but ironically, I still ended up using the ones I took with my phone instead… Most of my photos were out of focus. Ghah. Needs more practice, I guess.

Here’s also a weekly unseen sketch made by yours truly!

Fox sketch by Andrea Femerstrand

Foxy ◠◡◠ It’s an additional sketch to the one I showed earlier this week. I’m meaning to make a short motivational comic with these, hopefully you’ll see it soon! Done in Photoshop with a Cintiq.

Tips, inspiration and thoughts of the week:

⋙ This girl singing “Defying Gravity” in Britain’s got talent. So good! I’m a huge fan of Wicked, probably my favorite musical ever ♥
This eyebrow blog post written by James Gurney. He writes about his new discovery, about eyebrows, and how much more important they are for face recognition. Who knew! I always thought it was the eyes, but nope! This will come in handy when drawing portraits.
⋙ I’m getting hyped over my own work again. Feels awesome, after my unwanted a 2-year break. There’s so much I wanna do, and so little time! I wanna do everything at the same time right now, so I guess a proper list of goals and ideas would be in order. Otherwise I’ll either do too much or nothing at all. Haaa…

How has your week been? Any highlights to share? ◠◡◠ 

 

4 Comments

 1. Rania {Rowan Tree} 25 April, 2016 at 18:40

  Åh men vad roligt att du hoppar på söndagssvepet, hurra!! :D Ser verkligen fram emot att se mer bilder på dina rävar, de är så fina djur!

  Svar: Mhm verkligen, tror man behöver bättre på att strukturera upp lite och även sänka kraven på hur mycket man vill hinna med under ett dygn. Dötid / tid till att göra ingenting är faktiskt väldigt viktigt det också :) Haha ja det har snöat här hela dagen idag igen, och igår satt vi ute i solen med en god öl… april april :P

  Reply
  1. Andrea 26 April, 2016 at 10:04

   Ja! :D Blev så inspirerad när jag såg era fina inlägg, och det måste vara så kul att se tillbaka på veckorna med tidn. Har aldrig bloggat regelbundet på det sättet förut, och skulle så gärna vilja börja göra det mer på allvar.

   Reply
 2. Rania {Rowan Tree} 26 April, 2016 at 10:17

  Svar: Visst gör det? Ja det finns massor med olika firmor som levererar färdiga moduler, vi har bland annat tagit hem en katalog från Jörnträhus så på deras hemsida kan du kika lite :) Vi ska kolla på fler alternativ på färdig leverans, samt kolla med en snickare vi känner vad han tar för att bygga något liknande. Sedan finns det ju massvis med reportage om folk som byggt egna. Det är bara att börja läsa på om compact / smallspaceliving och mikrohus nu! Hur bor du idag?

  Ah men då är ju söndagssvepen en jättebra ingång för att få in lite mer regelbundenhet på bloggen – yay!

  Reply
  1. Andrea 29 April, 2016 at 17:59

   Jaha, va spännande! Hade ingen aning! Ska absolut kolla in hemsida, tack för tipset :D Åh nu hoppas jag att det blir av för er, vill så gärna följa hur det går! Jag bor svindyrt, bostadsrätt på 57kvm i Årsta, Stockholm. Visserligen så älskar jag verkligen Årsta, och hade som mål att ha en lägenhet här. Brukar skämta och säga att jag tänker dö här, haha. Men hus och slippa all trafikbuller vore inte fy skam alltså… :P Barndomsdröm.

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.