Freelance weekend and a terrorist

I rarely have time for freelance work nowadays, but sometimes I make an exception. It mostly depends on whether the project inspires me, and if I can make it justice. This time I’m working on two illustrations for a short story that will be published Sweden’s largest kids- and teen magazine called Kamratposten. Nowaday’s it’s been shortened down to “KP”. I really enjoy working for them,  which I’ve been doing since 2010, mostly because it was my favorite magazine back when I was growing up. Most people from my generation get all nostalgic when I mention that I work for them. But I’m probably the biggest nostalgia-junkie of them all, if you knew me in person you’ll surely know!

I’ll probably spend most of the day working today, the weather outside is rather dull so I don’t feel guilty staying inside. Mjehehehe. However, I wish I could’ve been more productive though. Currently trying to draw with one hand and fighting off this little a-hole with the other.

Freelancing with cat from hell
He had 5 timeouts the other day, for some reason he needs to be in my face as soon as I zone in and try to draw. We’re having a love-hate relationship, Z and I.

What are your plans for the weekend?

 

8 Comments

 1. Rania {Rowan Tree} 18 April, 2016 at 08:09

  Haha åh katten! <3 Men alltså, finns KP fortfarande?! Coolt! Fin skrivbordsplats du har :)

  Svar: Visst är det!? Man blir så glad, pigg och inspirerad! Jag tror det är viktigt att om-organisera i sitt liv och ge sig tiden för – kanske inte alla – men några av de idéerna, man mår inte bra av att trycka undan allt kreativt som dyker upp i huvudet. Så det tycker jag du ska göra, ta dig tiden!

  Nä tyvärr inte, men grannen och de vi hyr vårt hus av har det :D Himla mysigt när de släpper ut dem och de kommer gående på tomten!

  Reply
  1. Andrea 19 April, 2016 at 07:19

   Haha han gör sig rolig på bild iaf D: Japp, KP is still going strong! :) Förmodligen den vanligaste frågan jag får när jag nämner att jag jobbar för de, haha! Sjukt kul, jättemånga blir förvånade och smått nostalgiska när de får veta att det finns kvar.

   Haha tack! Försöker ha skrivbordet så städat som möjligt, tänker som bäst när det är rent och avskalat runt mig :)

   Ja så sant, bara att ge det tid. Och åh att grannarna har hönsen känns nästan som det ultimata?! Åhh. Man kan ha kakan och äta den med :D Nån gång ska jag också ha höns i min närhet <3

   Reply
 2. Rania {Rowan Tree} 18 April, 2016 at 08:19

  Svar (igen): Men faktiskt, på något sätt passar det söndagar med lite mulet väder och det kan verkligen vara mysigt och det gör att man har en bra anledning till att stanna inne och pyssla med än det ena än det andra.

  Mhm jag med! Har svårt att tro att den kommer dyka upp på svenska biografer dock så får se hur man ska få tag på den. Ah visst gör det? Vi behöver verkligen inte så mycket saker. Jag lever inte så minimalistiskt än men mycket mer än förut och jag rensar hela tiden hemma, det är så skönt! Sen ser jag såklart till att inte köpa hem en massa nytt :)

  Ett tips är att ställa en större kartong eller IKEA-påse någonstans och när du bara är hemma, mitt i vardagen och helt plötsligt står vid en tallrik eller klädesplagg eller vad som helst och känner att “varför har jag det här? gör det mig lyckligare?” och då kan du lägga ner det i lådan / påsen. När den är full minns du inte ens vad som ligger i botten, troligen har du inte saknat det du lagt där. (har du det ska du ta tillbaka det) och sen lämnar du påsen till myrorna eller något :D

  tack, hoppas du också hade en fin söndag och att du har fått en bra start på veckan!

  Reply
  1. Andrea 24 April, 2016 at 19:52

   Jamen exakt! Idag var perfekt här i Stockholm, det var mulet, regn och snö(eh?) under förmiddagen och nu på kvällen så är det vårig kvällsol, haha. Så man pysslade tidigt på dagen och var produktiv, och nu kan man slappa och varva ner istället.

   Näe väldigt sant faktiskt, det märks mer och mer ju mer saker som man vågar göra sig av med… Bra idé med IKEA-påsen! Har tänkt flera gånger den senaste tiden när jag set tdiverse prylar hemma, och undrat vad jag ska ha de till egentligen. Har t. ex massvis med böcker som jag inte rört på säkert 10 år, då är det bättre att någon annan får nytta av de.

   Ha en fortsatt skön söndag!

   Reply
 3. Rania {Rowan Tree} 21 April, 2016 at 13:39

  Svar: Haha kan förstå att du får den frågan ofta, har verkligen inte sett eller hört något om / från KP på år och dar. Roligt att den finns kvar! Jag behöver också ha en städad och inspirerande kontorsplats annars kan jag inte arbeta alltså. Precis städat och röjt vid skrivbordet faktiskt – så skönt!

  Ja det är trevligt, mysigt att de går här men man behöver inte ta hand om dem och värper de mycket kan vi köpa ägg – det är toppen! :D

  Reply
  1. Andrea 24 April, 2016 at 19:44

   Förstår det! Man glömmer lätt bort den när man slutar prenumerera/går ut skolan, då man nästan bara läser den som barn! :) Jag är sjukt nostalgisk som person, och att jobba för KP var alltid en dröm när jag var liten. Då var det svårare att glömma tidningen, haha.

   Åh håller med, då är vi lika där! Ju renare och tommare bord, desto bättre. Inser mer och mer att jag själv älskar estetisk minimalism ♥

   Som sagt, perfekt ju! Typ äta äggen, och ha de kvar.

   Reply
 4. Gabriel 22 April, 2016 at 15:31

  What do you think about the differences between using a Cintiq and not using this tool? I’m an illustrator and I have some difficulties illustrating some of my works digitally.

  I work with web design, but that is not what I want to do for live, you know? And I feel that my pencil & paper works so much better than my Illustrator/Photoshop techniques (even with years of experience on this programs, it isn’t as intuitive as using a pencil or a pen). It was a big step, talking about money, for you to get one? Do you think that investment comes back after increasing the illustration qualities with the Cintiq?

  I’m trying to convince myself with the cost x benefits. It’s a big step for me buying one, but I think there is some future for me on this field.

  Reply
  1. Andrea 23 April, 2016 at 16:50

   Hey Gabriel!

   For me, it was definitely worth investing in a Cintiq. I prefer the smaller models, since I find them more handy than the larger ones. Plus, they’re more affordable. I bought mine in 2009 from a coworker, and it’s still working well! In my case, the investment definitely came back eventually, both money- and skill wise.

   You mentioned that you don’t want to be a designer, so what would you do instead? Become a full-time illustrator? If so, working in digital media can be very beneficial, since it’s more efficient in so many ways.

   You just gave me an idea for a new blog post, where I can cover my experience, and talk about pros and cons with a Cintiq – would you mind if I quote your question in it?

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.