Ink: My 4 favorite pens for sketching

inkpens

I really enjoy sketching with ink. I revisited my pens earlier this winter after a long break, and I’ve actually forgotten how much fun I used to have whith them! Inks look so pretty, I love the contrasts and the more you use them, the braver you become. They force you to stay bold and it’s perfect for practicing simplicity. I always try to keep my sketches fast and subtle, and with as few lines as possible, making them stay rather effortless.

These are my top 4 pens that I tend to pick up when the urge kicks in.

 1. Pentel Brush Pen: My baby. Dunno what else to say. The brush tip with actual hair gives you such freedom and variation to your lines. It was love at first sight, back when I discovered this pen in 2011. I understand why this ink pen is so popular among artists!
 2. Pilot Hi-tecpoint V5 Grip: This pen is so comfortable to use. It runs smoothly across the paper, and beside sketching, I also use it a lot for taking notes. It’s a nice allround pen to carry around everywhere. It’s also my favorite one when I scribble small ideas on post-its.
 3. Lamy Safari: A newly discovered sweetheart. I’ve never really understood the greatness of fountain pens and I’m actually quite embarrassed that I realized that so late. Where have you been all my life?! I sketch very rough with it, trying to stay as loose as possible. This one, and the brush pen really complement each other.
 4.  Pilot G-tec C4: Another recent discovery. A friend introduced me to this gem. It’s super thin and precise! Perfect for the tiniest details, and awesome when you want to add those final touches to your sketches.

ink strokes

It would be very hard to pick only one out of these four, I love them all! Oooohhh I’m nerdy and I love it.  Hehe, nope I’m not sponsored in case you wondered!

What are your favorite ink pens?

1

6 Comments

  1. Andrea 7 April, 2016 at 19:41

   Tusen tack! :)

   Reply
 1. Lili 4 April, 2016 at 13:57

  Nämen åh, så fint! Duktig du är :)

  Reply
  1. Andrea 7 April, 2016 at 19:40

   Tack så mycket! :D

   Reply
 2. Agnes {Cashew Kitchen} 18 April, 2016 at 10:42

  Så bra tips! Vilken tur att jag snubblade över det här inlägget, för jag har faktiskt varit på jakt efter bra pennor på senaste tiden. Har börjat tycka det är roligt med kalligrafi, typ skriva favoritcitat på fint papper med någon rolig font osv och då vill jag ha bra pennor. Tecknade en massa tidigare men det var längesedan nu. Kanske att det kommer tillbaka igen som en naturlig följd av textskissandet :) Vad grym du är på att teckna förresten!

  Och tack för din kommentar hos mig :) Kul att du hittat till cashew kitchen! Blev f.ö också avbruten i jobbet när jag läste alla intressanta kommentarer just precis hehe.
  Det låter helt klart som att du också är hsp! Det är såklart inte bara kreativa/konstnärliga personer som är det, men ofta. En stark koppling tills ens inre, en tydlig intuition som lätt blir störd av yttre moment som stökiga miljöer, hög press/stress osv. Hoppas googlandet kan hjälpa dig att förstå hur du fungerar lite bättre :) Att läsa på om hsp för mig gjorde att jag lättare kunde acceptera sådant jag såg som svagheter hos mig själv och vända dem till styrkor. Istället för att vara frustrerad över att jag inte klarade av sådant som “alla andra” verkade klara av så kunde jag istället vara stolt över min känsla för detaljer, att kunna uppskatta de små sakerna i livet, känna av stämningar och veta när mina vänner/min flickvän mår dåligt och vad de/hon behöver just då. Lite som att ha ett sjätte sinne ;) Kul att du uppskattade frilansinlägget! Hoppas du fortsätter att läsa :)
  Fin dag till dig!
  Agnes

  Reply
  1. Andrea 24 April, 2016 at 19:29

   Tack, vad kul att du uppskattade tipsen! :) Åh kalligrafi, aldrig testat faktiskt. Har du gjort det länge? Det verkar så coolt när man ser andra göra det. Ja, man vet aldrig! Pennor är bra triggers, haha ;) Och tack så mycket :D

   Haha ja, ju mer jag läser på om det, desto mer övertygad blir jag faktiskt. Har googlat en hel del nu, och det känns liksom.. Skönt? Precis som du säger, man lär sig hur man funkar och förstår hur man borde hantera många situationer. Jag har också ofta känt mig otillräcklig, och som om det varit något fel på mig. Att jag har svårt för vissa saker som många andra inte ens tycks märka av. Ja, sjätte sinne! Det är ju iofs super :D Det är ju en riktig bra egenskap när man vill kolla av nära och kära.

   Jag kommer definitivt fortsätta läsa! Keep it up ♥

   Reply

Leave A Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.